Usein kysyttyä katsastuspalveluista

Poliisi on vienyt autosta kilvet, voinko ajaa katsastukseen?

Poliisi on tehnyt sallittuja ajoja koskevat merkinnät valvontailmoitukseen eli siihen paperiin, jonka saa kilpien viennin yhteydessä. Jos valvontailmoituksessa ei ole annettu ajolupaa katsastukseen, tulee autolle hakea katsastusasemalta siirtokilvet.

Auton rekisterikilpi on hävinnyt, mitä nyt tehdään?

Uuden kilven saa tilattua käymällä katsastusasemalla.

Auton rekisterikilvet ovat varastettu, mitä nyt tehdään?

Kilpien katoamisesta tulee tehdä rikosilmoitus. Tällaisessa tapauksessa suositellaan rekisteritunnuksen vaihtoa, jolloin uudet kilvet saa välittömästi katsastusasemalta. Mukaan asemalle tarvitaan myös rekisteröintitodistuksen osa 2 ja henkilöllisyystodistus.

Ajoneuvo on liikennekäytöstä poistettu liikenneonnettomuuden vuoksi. Kuinka sen saa tuoda rekisteröintikatsastukseen?

Ajoneuvolla tulee olla siirtokilvet tai se tulee tuoda toisella ajoneuvolla.

Autoni on liikennekäytöstä poistettu ja sen katsastusaika on jo mennyt, voiko auton ottaa liikennekäyttöön ja ajaa katsastusasemalle?

Katsastusaika tulee varata etukäteen, jolloin auton voi ajaa katsastusasemalle. Se on kuitenkin käyttökiellossa, kunnes katsastus on suoritettu hyväksytysti.

Mikäli olet liikennekäytöstä poiston yhteydessä palauttanut auton rekisterikilvet, pitää autoon ensin hankkia katsastusasemalta siirtokilvet.

Autoni on ollut ulkomailla 7 kuukautta, milloin se on katsastettava?

Jos auto on ollut ulkomailla koko sille määrätyn 4 kuukauden katsastusajanjakson, on auto katsastettava 1 kuukauden kuluessa siitä kun auto on tuotu takaisin Suomeen.

En ole katsastanut autoani pariin vuoteen, mitä nyt tehdään?

Auto on käyttökiellossa. Jos auto on edelleen rekisterissä, sen saa ajaa katsastukseen, kunhan aika on varattu etukäteen.